Diverse typen folie

Zo zijn er nog zeer veel andere mogelijkheden met raamfolie van Sunblock:

  • Antimicrobiële folie
  • UV werende raamfolie
  • Amber 81 raamfolie
  • Anti-graffiti folie
  • Zonnewarmte werende folie voor lichtstraten
  • Zonnewarmte werende coating voor lichtstraten

Antimicrobiële folie is een makkelijk verwijderbare folie voor gladde en rechte oppervlakken en is voorzien van BioCote® gepatenteerde zilverionentechnologie. De wetenschappelijk bewezen antimicrobiële eigenschappen van zilver beschermen deze folie tegen de negatieve effecten van microben door deze in de groei te remmen op het oppervlak van de beschermde film. Met een lange geschiedenis van als antimicrobieel middel is zilver een van de meest wijdverbreide gebruikte technologieën in de wereld.
De BioCote®-technologie vermindert microbiële activiteit op het moment dat microben in contact komen met het oppervlak, waardoor de folie wordt beschermd tegen geur- en vlek veroorzakende microben en houd de omgeving het langer schoner en frisser.

UV werende raamfolie  biedt bescherming tegen schadelijke UV straling. Dermagard is een technisch geavanceerde, heldere polyester coating die wordt gemonteerd op bestaande glas. Het houdt meer dan 99,5% van het ultraviolet licht A & B tegen terwijl daglicht zonder problemen wordt doorgelaten. Het geeft onbelemmerd zicht door het glas.
Mensen met een bepaalde huidaandoening ( bijvoorbeeld Systemische Lupus Erythematosus (SLE of lupus) of Xeroderma pigmentosum (XP) ) of een overgevoeligheid voor Ultra Violet licht hebben veel baat bij het monteren van Dermagard raamfolie. Men kan zich weer vrij door het huis bewegen zonder continue de gordijnen gesloten te hoeven houden. Men voelt zich niet langer opgesloten in een donkere ruimte met weinig of geen daglicht, de folie is immers volkomen helder en laat daglicht en vrij zicht toe !

De Dermagard UV werende raamfolie wordt door de professionele installateurs van Sunblock aangebracht op de ramen van uw woonhuis, werkruimte of auto. De folie is voorzien van een krasbestendige coating zodat de ramen met de folie makkelijk als vanouds gereinigd kan worden met een trekker en een spons. De folie heeft 12 jaar garantie en behoeft geen onderhoud of bediening.
De folie vindt zijn toepassing, buiten de woning, in bijvoorbeeld peuterspeelzalen, scholen, dermatologie klinieken. Nadat de folie is aangebracht is deze praktisch niet meer zichtbaar en zeker niet hinderlijk aanwezig.

U kunt zich weer probleemloos door uw huis bewegen zonder rekening te houden met het zonlicht.
In de meeste gevallen kan de film worden aangebracht binnen een dag. Wellicht kan uw ziekenkosten verzekering u tegemoet komen in de kosten van de raamfolie. Uw dermatologische kliniek kan u daarbij assisteren!

Dermagard is ook een ideale oplossing voor winkelbedrijven, kunstgalerijen of particulieren welke kampen met het verkleuren van interieur, goederen of inventaris. Door de montage van Dermagard UV werende folie is het glas onverminderd helder terwijl meer dan 99,5% van de schadelijke UV straling wordt geweerd. Het behoudt van uw interieur !

Om uw interieur of goederen beter te beschermen combineert u UV werende raamfolie beter met een zonnewarmte werende en/of licht beperkende raamfolie, namelijk veroudering of verkleuring geschiedt door vier faktoren:

  • Voor 40% door UV licht, deze straling kunt u met een folie weren tot 99,5%
  • Voor 25% door zichtbaar licht, dit kunt u maximaal voor 85% tegenhouden met bijvoorbeeld zilver 20 raamfolie
  • Voor 25% door (zonne-) warmte, dit kunt u maximaal voor 86% tegenhouden met wederom zilver 20 buiten gemonteerde raamfolie
  • Voor 10% door andere faktoren, zoals bijvoorbeeld de luchtgesteldheid, vocht, chemische reacties enz.

Ideaal gezien zou u door de meest effectieve zonnewarmte en ( donkere ) lichtwerende folie tot 82,5% van de veroudering kunnen weren. Maar indien u kiest voor een lichte zonnewarmte werende folie is veroudering of verkleuring zeker tot meer dan 50% te behalen.

( Halogeen interieur lampen doen door het felle licht en hoge temperatuur ook geen goed aan het behoud van goederen ! )

Amber 81 raamfolie is een raamfolie welke met name het gele ( amber ) spectrum van het licht weert, deze folie vindt zijn toepassing vooral in cleanroom omgeving en laboratoria.

Anti-graffiti folie is een beschermende folie welke het glas kan beschermen tegen vandalisme en graffiti. Hierdoor zal het glas beschermd zijn tegen bijvoorbeeld het krassen in het glas of het aanbrengen van verf en stiften.  Doordat de folie is voorzien van een speciale lijmlaag is de folie makkelijk te verwijderen en te vervangen. Deze folie wordt veel toegepast in het openbaar vervoer e.d.

Zonnewarmte werende folie voor lichtstraten is er in twee varianten: spiegelende folie voor op lichtstraten van glas, deze folie weert tot 86% van de zonnewarmte. Deze kan dan ook alleen op lichtstraten van helder glas en eventueel spiegeldraadglas aangebracht worden.

De andere folie is een speciale zilver 20 folie met een speciale lijmlaag geschikt voor polycarbonaat of andere kunststof lichtstraten. Ook deze folie weert tot 86% van de zonnewarmte. De lichtdoorlaat is afhankelijk van het materiaal en zal maximaal 19% zijn. De UV wering is 99,5% en de schitteringsreductie is 86%.
Montage op een liggende of aflopende lichtstraat van glas aan de buitenzijde draagt een fabrieksgarantie van vijf jaar. Deze folie kan eventueel op draadglas worden aangebracht, een betere oplossing hiervoor is Liquisol zonnewarmte werende coating.

Een lichtstraat van kunststof kanaalplaat kan worden voorzien van de speciale zilver 20 voor kunststof, de lichtstraat kan niet heel oud en beschadigd zijn, ook moet het oppervlak van de lichtstraat zeer goed schoongemaakt kunnen worden. Het oppervlak moet glad zijn om de lijmlaag van de folie goed te kunnen laten hechten. Als het oppervlak van de lichtstraat verweerd is adviseren wij u te kiezen voor Liquisol zonnewarmte werende coating.

Ook als de platen getordeerd zijn, is het aanbrengen van folie op deze platen praktisch onmogelijk. Wij adviseren u graag !

Zonnewarmte werende coating voor lichtstraten is een speciaal voor kunststof lichtstraten ontwikkelde zonnewarmte werende coating.
Het voordeel van deze coating is dat het aangebracht kan worden op lichtstraten van divers materiaal en in verschillende vormen. Zo kan de coating aangebracht worden op een kunststof golfplaten dak of bolle lichtkoepels. Draadglas, waarvoor geen enkele andere zonwerende oplossing voor is, kan ook probleemloos van een coating worden voorzien.

De  coating draagt een fabrieksgarantie van vijf jaar maar heeft een verwachte levensduur tussen de acht en tien jaar, afhankelijk van de weersgesteldheid.

De coating reflecteert de infrarood zonnewarmte weg en ongeveer 95% van de UV straling. Het laat een groot gedeelte van het daglicht door. Het doorzicht van het materiaal is mat, een heldere koepel zal dus geen direct doorzicht meer geven.

De Sunblock coating is een product dat perfect uithardt en niet kleverig is. De coating weert rond de 55% van de zonnewarmte en laat 45% van het licht door, afhankelijk van het materiaal waar het op wordt aangebracht.

Door meerdere lagen aan te brengen kan de prestatie verhoogd worden en dus meer zonnewarmte geweerd worden.

De Sunblock coating heeft een blauwe lichtinval en gouden schijn aan de buitenzijde en werd uitvoerig getest door het Fraunhofer Instituut in Duitsland.