Isolatie folie

Energiebesparende isolatie folie bestaat al een aantal jaren maar is sinds een paar jaar verbeterd en effectiever geworden zodat het mogelijk is enkel glas door de montage van raamfolie de warmtewering van dubbel glas te geven.

Dit is natuurlijk een ideale oplossing in monumentale panden waar zonder het glas te vervangen of de kozijnen aan te passen, de convectie warmte ( de warmte welke door bijvoorbeeld de centrale verwarming wordt uitgestraald ) voor een groot gedeelte behouden kan worden. De gemonteerde folie is voorzien van een coating vergelijkbaar als met de coating welke op Hoog Rendements glas ( HR glas ) is aangebracht.

Het effect is hetzelfde, de stralingswarmte wordt naar binnen gereflecteerd.

De meest effectieve energiebesparende folie is E-save 70 Low-E folie waarbij de K-waarde van het glas met maximaal 41% gereduceerd wordt op helder enkel glas . Een prettige bijkomstigheid van deze folie is dat de folie in de zomer ook tot 51% van de zonnewarmte buitenhoudt en de schadelijke UV straling met meer dan 99% reduceert. Deze folie heeft een bruine tint. De fabrieksgarantie op deze folie zestien jaar maar de levensduur is aanzienlijk langer.

Vanzelfsprekend zal een energie besparende folie aan de binnenzijde van het glas gemonteerd moeten worden. Montage van E-save 70 is op helder dubbelglas een rendement van 29% mogelijk.

Een ander misverstand is dat deze folie koude buiten houdt. Dat gebeurt NIET, de folie reflecteert stralings warmte naar binnen.